FRG Sigtuna

FRG Sigtuna var en av de första FRG som bildades i Sverige 2005 och är en mycket aktiv FRG med en omfattande utbildnings och övningsverksamhet. Vi har under åren hjälpt räddningstjänst, kommun och företag vid större övningar och event och varit insatta skarpt vid bland annat Västmanlandsbranden 2014, flyktingkrisen 2015-2016, Corona pandemin med Civila hjälpinsatser 20200401-20210630.

Bor du i Sigtuna, är minst 18 år och har ett intresse för att hjälpa andra? Då kan FRG vara något för dig! Välkommen att kontakta oss (se kontaktuppgifter nedan och mailformulär till höger)!

Aktuella nyheter och händelser i FRG Sigtuna

För närvarande har FRG Sigtuna återgått till normala verksamhet efter Civila hjälpinsatser som löpte ut den 30:e juni, 2021. 

Nästa kommande händelse är Trygghets- o krisberedskapsdagen i Märsta centrum vid torget den 2:a okt, kl. 10 - 16.

Se några bilder under Exempel/övningar och event eller mer på vår Facebooksida eller Instagram
 

Kontaktuppgifter

Kontaktperson: Anthony Ruoro
Postadress: Sigtuna kommun, Södergatan 20, 195 85  Märsta
Utbildningslokal: 
1. Träffpunkten, Märsta biblioteket, Kulturtorget 7, 195 30 Märsta
2. Kansliet: Valsta Simhall, Bragegatan 11, 195 53 Märsta - endast bokad besök tack.
Telefon: 0737-882022 eller 0764-288334
E-post: sigtunafrg@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/FRGSigtuna
Instagram: www.instagram.com/FRGSigtuna

  • Uppgifter ni dela används i kommunikationssyfte med FRG Sigtuna och delas inte vidare. Vi följer GDPR lagstiftningen om personuppgiftshantering.

Lite bilder från vår verksamhet

Tryggt med FRG och hjärtstartare på plats.
Övningsdags!
Glada miner när FRG är på uppdrag!
FRG-insats på Arlanda 2016 - ledsagning av ensamkommande flyktingbarn.
Anthony (operativt ansvarig för FRG-insatsen på Arlanda) och Ole (samordnande via Länsstyrelsen)

FRG Sigtuna på sociala medier

Facebook: FRGSigtuna

Instagram: @frgsigtuna

#Repost - @msb.se Den 26 september - 2 oktober pågår Krisberedskapsveckan. Ella och Liv på bilden använder veckan för att se till att skafferiet innehåller bra krismat som: ✅ har lång hållbarhet ✅ kan förvaras i rumstemperatur ✅ kräver lite eller inget vatten vid tillagning ✅går snabbt att laga, viktigt om du lagar mat på spritkök ✅ger dig mycket energi Ella och Liv är en viktig del av Sveriges beredskap, och det är du också. Krisberedskapsveckan är en årlig kampanj för att göra människor bättre förberedda för kriser och krig. I år är temat mat. MSB är initiativtagare till #krisberedskapsveckan och runt om i landet ordnar frivilligorganisationer, kommuner, regioner, länsstyrelser och företag bland annat skördefester, krismatsutmaningar och föreläsningar om hemberedskap. Under veckan kommer vi här ge tips och inspiration kring prepping med matfokus. Syntolkning: Kvinna och barn som packar in varor i ett köksskåp.
Julafton snart. Ni hittar oss på alla julmarknadsdagar. #Repost - @destination_sigtuna Idag är det 3 månader kvar till julafton! Boka redan nu årets datum för julmarknaden i Sigtuna. 🎄 27 november 🎄4 december 🎄 11 december 🎄 18 december
Tack Sirpa och Anki för era insats med information och uppvisning av HLR med hjärtstartare, under öppet hus lördag den 24 sept 😃 Bra jobbat ! 💪👏👍👋 Tack alla besökare som ställde viktiga frågor om och som provade på att rädda en medmänniskas liv med en övningsdocka som figurant. När gick ni en HLR eller första hjälpen kurs sist ? Kontakta oss via sigtunafrg@gmail.com så ordna vi resten. Eller via våra andra kontaktuppgifter som delas här. Foto: FRG Sigtuna Syntolkning: bilder med kvinna och man som demonstrera hjärt-lung räddning. FRG Sigtuna flagga, skyltar med info om prova-på HLR. Bilder på brandbilar med mera. #frgsigtuna #brandkårenattunda #öppethus #öppethus #kolstabrandstation #hlr